Porady

PORADY

1.Jak prawidłowo sprawdzić stężenie procentowe alkoholu ?
Sprawdzając stężenie alkoholu należy pamiętać aby alkohol był schłodzony do temperatury 20*C ,
wtedy uzyskamy najbardziej prawdopodobny pomiar .
Każdy stopień w górę lub dół to 0,03 procenta więcej lub mniej.

2.Co zrobić jeżeli destylat jest nieklarowny ?
Jeżeli zacier jest nieklarowny mimo że już teoretycznie powinien być, to wystarczy , że użyjemy klaru
i po sprawie .
Klar do klarowania składa się z dwóch saszetek – A i B .
Należy użyć ich zgodnie z instrukcją .

3.Co zrobić jeżeli drożdże przestają pracować za wcześnie?
Najpierw zastanów się czy temperatura otoczenia jest prawidłowa a mianowicie czy nie jest za
chłodno lub za gorąco . Ustalenie przyczyny pozwoli Ci na uniknięcie popełnienia błędu później.
Jeżeli jednak coś poszło nam nie tak możemy spróbować ,, reanimować ‘’ nasz zacier drożdżami
ReStart .

4.Co zrobić aby destylator służył nam jak najdłużej ?
Dobrze jest po każdym gotowaniu przepłukać sprzęt wodą podłączając wodę w miejsce odbioru
destylatu z chłodnicy tak aby cały obieg wypłukać w odwrotnej kolejności.
Cały sprzęt należy wygotować po kilku użyciach wodą , najlepiej z kwaskiem cytrynowym lub
preparatem dezynfekującym .

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl